Uitstapjes

Het Turquoise park biedt voldoende vertier om er een hele vakantie door te brengen. Zwemmen, tennissen, midgetgolf, heerlijk eten of gewoon lekker luieren: het kan allemaal.

Indien u toch eens iets anders wilt zien, zijn er voldoende mogelijkheden in de directe of wat verder gelegen omgeving. Hieronder treft u enkele aanraders aan.

 

Pamukkale (3 uur autoafstand)

Pamukkale betekent “kasteel van katoen” in het Turks en is een natuurfenomeen in Turkije. Pamukkale ligt ten noorden van Denizli in Turkije.

Het sterk kalkhoudende water loopt er via een groot aantal terrassen van een helling. Uit het warme water (35°) slaat calciumcarbonaat neer en zo worden dikke pakketten kalk langs de terrassen afgezet. Op deze manier krijgt de helling een bijzonder uitzicht: het lijkt op een op kasteel van katoen of op een bevroren waterval. Door het grote aantal toeristen werd het proces van kalkvorming echter aangetast en daarom is er voor gekozen om grote baden langs een nieuw wandelpad te maken. Bij de toegang tot dit pad moeten de schoenen uit, en er mag niet van het pad afgegaan worden. Doordat het pad continu onder water staat, is er geen slijtage meer van de witte laag.

Pamukkale is momenteel een toeristische plaats en is samen met de oudheidkundige stad Hierapolis opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

uistapje - pamuke2 uistapje - pamuke1

 

Vissersdorpje (15 autominuten)

Indien u het park verlaat en u slaat onderaan de berg rechtsaf, dan treft u vervolgens na circa 5 minuten aan uw rechterkant een klein vissersdorpje. Hier heeft de tijd ten gunste van de schoonheid stil gestaan. U kunt er heerlijk eten terwijl u geniet van het uitzicht.

uistapje - vissersdorpje5 uistapje - vissersdorpje4 uistapje - vissersdorpje3 uistapje - vissersdorpje2 uistapje - vissersdorpje1 3 nov 2013 geimporteerd 006 (2)

Jeep Safari (ter regelen vanaf Park)

Onderaan het penthouse vindt u verschillende winkels van waaruit u onder andere een Jeep Safari kunt regelen. U kunt desgewenst zelf de jeep besturen. U heeft met dit uitje een mooie dag voor de boeg en bezoekt plaatsen waar u anders niet zou komen.

Uistapje-Jeep Safari5 Uistapje-Jeep Safari4 Uistapje-Jeep Safari3 Uistapje-Jeep Safari2 Uistapje-Jeep Safari1

Dalyan (2 uur autoafstand)

Op 2uur rijden treft u Dalyan; een prachtig plaatsje met schildpadstranden, modderbaden en leuke winkelstraatjes.

De grootste trekpleister van Dalyan is ongetwijfeld het İztuzu-strand, een van de belangrijkste nestplaatsen voor de bedreigde onechte karetschildpad (Caretta caretta) in het Middellandse Zeegebied. Het ongerepte strand en haar achterland kregen in 1988 een beschermde status. Na uitverkiezing tot Europe’s Best Open Space in 2008 door de Britse krant The Times, is het İztuzu-strand ook in 2011 weer in de prijzen gevallen. Dalyan heeft volgens een onderzoek door vakantiebeoordelingssite Zoover het beste strand van Europa. Veel vakantiegangers waarderen de kleinschalige exploitatie van het strand en de serene ongereptheid ervan.

Het natuurbeschermingsgebied Köyceğiz-Dalyan heeft niet alleen een bijzondere ecologische waarde; het gebied is ook cultuurhistorisch belangrijk, vanwege de oude Karische stad Kaunos, haar stadsmuren en rotsgraven.

Ook aan de haven van Çandır en andere plekken in en rondom Dalyan zijn nis- en rotsgraven uit deze periode te vinden. Op het İztuzu-strand zijn resten gevonden van oude zoutwerken.
De thermale bronnen en modderbaden langs de breukzone aan het Meer van Köyceğiz trekken met name onder zomergasten veel belangstelling. De Spa van Sultaniye aan de zuidwestkant van het Meer van Köyceğizis waarschijnlijk de bekendste en staat in Turkije bekend als kuuroord.
 

Uistapje-Modderbaden10  Uistapje-Modderbaden8  Uistapje-Modderbaden7    Uistapje-Modderbaden2 Uistapje-Modderbaden1Uistapje-Modderbaden9 IMG_1026 IMG_0992  I phone tot en met 28 juli 2013 907Uistapje-Modderbaden5Uistapje-Modderbaden6

Strandje (circa 2 km)

Op circa 2 kilometer van het penthouse treft u diverse strandjes waar u heerlijk kunt relaxen. Let op: sommige hellingen zijn echter wel erg steil.

IMG_4442 IMG_4441 Park-Buiten-4

18 holes golfbaan onderaan berg (circa 5 km)

Onderaan de berg waar het park gelegen is treft u een 18 holes golfbaan aan. Vanaf de baan zit u in de verte het park liggen.

Uitstapje - Golbaan2 Uitstapje - Golbaan1    Afbeelding 027

Bodrum (circa 25 autominuten)

Hoe leuk is het om tijdens uw vakantie ook een bezoek te brengen aan het stadje Bodrum?! Deze stad is gelegen aan de zee en u vindt hier talloze restaurantjes en winkeltjes. Bezoek tijdens uw dag ook gerust even de burcht. Een leuk uitstapje voor een dag.

3 nov 2013 geimporteerd 014 (2) 3 nov 2013 geimporteerd 018 (2) 3 nov 2013 geimporteerd 004

Aangrenzend park (royal heigts) (5 minuten lopen)

Binnen 5 minuten loopt u naar het aangrenzend park. Ook daar vindt u een prima restaurant, een haman en een heerlijk zwembad.

Park-Buiten-zwembad1 Park-Buiten-zwembad2

Kos (1 uur varen vanaf Bodrum)

Vanaf Bodrum kunt u een dagtocht maken naar het Griekse eiland Kos. Leuk om nog even een andere sfeer te proeven tijdens uw vakantie in Turkije. Let u er wel op dat u tijdig incheckt en dat u uw paspoort meeneemt.